باید قبول کنیم که پاسپورت ایرانی اعتبار زیادی ندارد، اما باز هم امکان سفر به چندین کشور دنیا بدون وجود دارد. از این رو لیست کشورهای بدون ویزای برای ایرانیان چندان خالی نیست و در هر قاره کشورهایی هستند که به ما اجازه ورود بدون ویزا را می‌‌دهند.

چرا سفر به برخی کشورها بدون ویزا ممکن است؟

کشورهای دنیا به دنبال سخت کردن مسیر ورود مسافرین به کشور خود نیستند، بلکه با امضا تفاهم‌نامه‌های توریستی و گردشگری دوجانبه و چندجانبه یا بر اساس وضع قوانین در زمینه ویزا، مسیر را برای ورود مهمانان، هموارتر می‌کنند! اعتبار پاسپورت نیز می تواند کمک کند که سایر کشور‌ها راحت‌تر در مورد ورود مسافران تصمیم‌گیری کنند.

اعتبار پاسپورت ایران در سال 2023

جایگاه و اعتبار پاسپورت‌ها بر اساس شاخص‌هایی چون نیاز نداشتن به ویزا هنگام سفر، امکان دریافت ویزا در فرودگاه و مرزها و همچنین، مدت زمان انتظار برای دریافت ویزا تعیین می‌شود. گذرنامه ایران با در نظر گرفتن این پارامترها، جایگاه ۱۰۱ جدول رتبه‌بندی پاسپورت‌ها را در ابتدای سال 2023 به دست آورده است. به طوری که با پاسپورت ایرانی می‌توان به 42 کشور بدون ویزا یا با ویزای فرودگاهی و الکترونیکی سفر کرد.

بهترین دوره اعتبار پاسپورت ایران، در سال ۱۳۵۷ و در اواخر حکومت پهلوی، بوده است که شهروندان ایران می‌توانستند بدون ویزا به بسیاری از کشورهای جهان از جمله تمامی کشور‌های اروپایی به جز کشورهای اروپای شرقی، سوييس و اتريش سفر کنند.

سفر بدون ویزا به چه معناست؟

همان‌طور که می‌دانید، برای سفر به یک کشور باید ویزا یا مجوز ورود به آن کشور را داشته باشیم. اما برخی کشورها بسته به توافقات بین‌المللی یا سیاست‌های کلان خود، شرایطی را فراهم می‌کنند که شهروندان برخی کشورها نیازی به گرفتن ویزا برای ورود به آن کشور نداشته باشند. نمونه‌ای از این توافق‌ها، تفاهم‌نامه‌ای است که در سال 1395 بین ایران و ارمنستان به امضا رسید و بر همین اساس، سفر اتباع ایرانی و ارمنی بدون ویزا میان دو کشور انجام می‌شود! همچنین در مثالی دیگر کشور ترکیه به صورت یک‌جانبه قوانین اخذ ویزا برای 72 کشور جهان را به هدف جذب حد‌اکثری توریست لغو کرده است.

تعدادی از کشور ها هم نیز وجود دارند که به منظور تسهیل شهروندان ایرانی، مراحل صدور و درخواست ویزا به صورت آنلاین انجام می دهند. کشور های ویزای الکترونیک را برای شهروندان ایرانی انجام می دهند به شرح ذیل می باشد:

  • آنتیگوآ و باربودا
  • گابن
  • کنیا
  • لسوتو
  • نیوزلند
  • قطر
  • رواندا
  • سنت کیتس و نویس
  • سائوتومه
  • پرنسیپ
  • زامبیا

 توجه: آماری از اطلاعات دقیق مدت قانونی اقامت در این کشور ها موجود نیست و هرگونه اطلاعات در سایت های دیگر، به صورت تقریبی و حدس و گمان می باشد.

تصویر مشاوره تلفنی ویزا

برای دریافت مشاوره تلفنی با کارشناسان ویزالند در تماس باشید

026 1836

لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان

شاید کشورهایی که ایرانیان بدون ویزا می‌توانند به آن‌ها سفر کنند در نگاه اول کم به نظر آید، با این حال، سفر به همین کشورها بدون ویزا نیز می‌تواند ارزشمند باشد! در سفرهای بدن ویزا مهر ورود و خروج در مرزهای دو کشور در گذرنامه ثبت می‌شود.

کشور‌ها مدت اقامت
مالزی 14 روز
قزاقستان 14 روز
ونزوئلا 15 روز
دومنیکا 21 روز
ایالات فدرال میکرونزی 30 روز
جزایر کوک 30 روزه
جزایر نیووی 30 روزه
عراق 30 روزه
گرجستان 45 روز
ترکیه 90 روز
اکوادور 90 روز
ارمنستان 90 روز
هائیتی 90 روز

ویزای فرودگاهی در بدو ورود صادر می‌شود!

ویزای فرودگاهی (visa on arrival)، این ویزا در بدو ورود به کشور مقصد به‌صورت مهر یا برچسب در پاسپورت شما ثبت می‌شود، هزینه این نوع ویزا در کشورهای مختلف متفاوت است. از مزایای ویزای فرودگاهی، جلوگیری از اتلاف زمان و عدم نیاز به گرفتن وقت سفارت و صدور بدون درد‌سر است.

  • توجه داشته باشید که ممکن است برخی از کشورها برای صدور این نوع ویزا مدارک خاصی را از مسافر در‌خواست کنند؛ به همین دلیل قبل از سفر، مدارک ویزای کشور مقصد را بررسی کنید.

کشورهایی که برای ایرانیان ویزای فرودگاهی صادر می‌کنند

بعضی از کشورها بر اساس توافق‌نامه‌ها یا تصمیمات درون سرزمینی، برای مسافران ایرانی خود ویزای فرودگاهی 7 تا 90 روزه صادر می‌کنند.

  • توجه داشته باشید که اکثر ویزای 30 روزه فرودگاهی به صورت سینگل (یک بار ورود) صادر می‌شود و ویزاهای مولتی این کشورها برای شما 90 روزه صادر خواهد شد.

فهرست کشورهای دارای ویزای فرودگاهی برای ایرانیان به شرح زیر است:

کشور مدت اقامت
توگو 7 روزه
آذربایجان 30 روزه
نپال 30 روزه
لبنان 30 روزه
کیپ ورد 30 روزه
مالدیو 30 روزه
تیمور شرقی 30 روزه
تووالو 30 روزه
ماکائو 30 روزه
پالائو 30 روزه
سومالی 30 روزه
سیرالئون 30 روزه
رواندا 30 روزه
موزامبیک 30 روزه
موریتانی 30 روزه
جزایر قمر 45 روزه
ساموآ 60 روزه
بولیوی 90 روزه
سیشل 90 روزه
ماداگاسکار 90 روزه
کنیا 90 روزه
سوریه 90 روزه
زیمباوه 90 روزه
گینه بیسائو 90 روزه

ETA‌، سامانه‌ای برای ورود مسافران

بعضی از کشورها برای آسان‌تر شدن هر چه بیشتر مسیر ورود مسافران، سامانه‌ای را راه‌اندازی کرده‌اند که مسافران در آن اطلاعات شخصی و پاسپورت خود را به ثبت می‌رسانند و بعد از این مرحله مجوز ورود دریافت می‌کنند. تفاوت ETA باeVisa در این است که فرد مورد نظر با ثبت مشخصات خود در سامانه ETA برای دفعات بعد، دیگر نیاز به درخواست ویزا یا ثبت اطلاعات خود ندارد و به راحتی می‌تواند وارد کشور مقصد شود. برای مثال کشور سریلانکا پیشرو در این زمینه می‌باشد و برای ورود مسافرین خود سامانه eta را راه اندازی کرده است.

ویزای الکترونیکی

ویزای الکترونیک (eVisa) نوعی ویزای توریستی است، که شما قبل از سفر می‌توانید به صورت آنلاین آن را دریافت کنید. تمام مراحل صدور این نوع ویزا به‌صورت آنلاین و صرفاً با شماره گذرنامه صورت می‌پذیرد. هدف صدور ویزا به روش الکترونیک کاهش زمان صدور، راحت‌تر شدن مراحل سفر، جلوگیری از تجمع در سفارتخانه‌ها است.

لیست کشورها با ویزای الکترونیک برای ایرانیان

کشورها بر اساس سیاست‌های کلان خود، اقدام به صدور ویزا الکترونیکی برای ایرانیان می‌کنند، جدول زیر لیست این کشورها همراه با مدت زمان اقامت را برای شما شرح می‌دهد:

کشور مدت‌زمان اقامت
لسوتو 14 روزه
نیجریه 14 روزه
کامبوج 30 روزه
آذربایجان 30 روزه
هند 30 روزه
آنتیگوآ و باربودا 30 روزه
عمان 30 روزه
رواندا 30 روزه
قطر 30 روزه
سری‌لانکا 30 روزه
جمهوری بنین 30 روزه
جیبوتی 30 روزه
ساحل عاج 30 روزه
ازبکستان 30 روزه
امارات 30 روزه
اتیوپی 30 روزه
گابن 30 روزه
جمهوری بنین 30 روزه
سنگاپور 30 روزه
سودان جنوبی 30 روزه
تاجیکستان 45 روزه
قرقیزستان 60 روزه
سنت کیتس و نویس 90 روزه
کنیا 90 روزه
زیمباوه 90 روزه
جزیره سنت هلنا 90 روزه
کامبوج 90 روزه
زامبیا 90 روزه
سنگال 90 روزه
اوگاندا 90 روزه
تانزانیا 90 روزه
پاکستان 90 روزه
سورینامی 90 روزه

ورود به ایران با ویزای الکترونیک

دولت ایران نیز برای گسترش eVisa تلاش کرده است که سامانه درخواست آنلاین روادید را برای اتباع سایر کشورها فراهم کند. در حال حاضر امکان سفر شهروندان کشورهای آذربایجان، بولیوی، ترکیه، سوریه، لبنان، گرجستان، ارمنستان، ونزوئلا، مصر، مالزی و چین بدون ویزا به ایران امکان‌پذیر است. البته این افراد تنها در صورتی می‌توانند بدون ویزا به ایران سفر کنند که از کشور خودشان وارد ایران شوند. در غیر این صورت نیاز به دریافت ویزا دارند.

منبع: ویزالند

چه ایرادی در این قسمت از متن وجود دارد؟

خوشحال می‌شویم اگر در این مورد توضیح بیشتری دهید

آیا از این مطلب راضی بودید؟

با ارسال بازخورد به بهبود کیفیت محتوای ویزالند کمک کنید.

بازخورد شما ثبت شد؛ با تشکر