دولت صربستان معافیت ویزا برای شهروندان ایران به دلیل سوءاستفاده آنها از این تسهیلات را لغو کرد.

به گزارش آناتولی؛ نبوجسا استفانوویچ، وزیر کشور صربستان اعلام کرد: معافیت ویزا برای شهروندان ایران به دلیل سوءاستفاده آنان از این تسهیلات لغو شده است.

او با بیان اینکه حکم مذکور امروز در روزنامه رسمی صربستان منتشر شده است، گفت: ”صربستان از شهروندان ایران بار دیگر درخواست صدور ویزا خواهد کرد. برخی از آنان از معافیت ویزا برای ورود به صربستان سوءاستفاده کرده‌اند”.

گفتنی است توافق‌نامه معافیت ویزا بین ایران و صربستان سال ۲۰۱۷ امضا و پرواز‌های مستقیم میان بلگراد و تهران نیز در مارس امسال برقرار شد. تلاش بسیاری از شهروندان ایران برای رفتن به دیگر کشورهای اروپایی از طریق صربستان باعث لغو معافیت ویزا برای آنان شده است.

چرا معافیت ویزای ایرانیان از سوی صربستان لغو شد؟

گردان پایون اویچ مدیر مرکز ارائه خدمات به پناه جویان در شهر بلگراد صربستان در گفتگو با خبرنگار شبکه BBC فارسی اعلام کرد: “بر اساس آمار، ۴۵ هزار نفر از شهروندان ایرانی از معافیت ویزای صربستان استفاده کرده و به عنوان توریست وارد خاک صربستان شده اند که همه آن ها با کیس های مختلف ، پناهندگی خود به کشور صربستان اعلام کرده اند. سه خطوط هوایی وظیفه جابجایی مسافران از تهران به بلگراد و بالعکس را به عهده داشته اند که دو تای آن ها ملغا شدند و تنها یک خط هوایی بین ایران و صربستان برقرار است.”

او همچنان افزود: با توجه به آمار های خروجی مسافران صربستان از ایران و تمام مسافرانی که وارد صربستان شده اند، متوجه خواهید شد که تعداد هزار نفر از مسافران در حین جابجایی گم شده اند.

بنابراین، پیش بینی ما از این اتفاقات این است که حدود ۱۱ تا ۱۲ هزار شهروند ایرانی، بعد از اینکه وارد خاک صربستان شده اند، تغییر عقیده داده و شرایط اقامت شون رو تغییر داده اند و همه ی آمار اعلام شده درخواست پناهدگی به دولت صربستان اعلام نکرده اند و تعدادی از این آمار، سعی در اقامت غیر قانونی در کشور های اتحادیه اروپا را دارند که همگی از طریق بوسنی وارد اتحادیه اروپا شده اند.

خبرنگار BBC: صربستان هنوز نتوانسته است که عضو اتحادیه اروپا شود، پس صربستان برای پناه جویان چه سودی خواهد داشت؟

مدیر مرکز پناهجویان: صربستان، نزدیک ترین مسیری است که شهروندان ایرانی میتوانند به مرز های اروپایی خود را برسانند. فرودگاه صربستان تقریبا ۱۰۰ کیلومتر با مرز اتحادیه اروپا فاصله دارد، اما شهروندان ایرانی راه های عجیب و غریبی برای رسیدن به مرز های اتحادیه اروپا را انتخاب میکردند. پنهان شدن در کامیون های ترانزیت و قطار های مسافرتی و باربری!!! برای شهروندان ایرانی هیچ اهمیتی نداشت که صربستان عضو اتحادیه اروپا می باشد یا خیر. پناهجویان همیشه مسیر هایی رو انتخاب می کنند که برای ادامه راه مشکلی نداشته باشند. مسئولان امور خارجه صربستان با هدف توسعه صنعت گردشگری ویزای توریستی برای ایرانیان را لغو کرد. اما با توجه به افزایش تعداد پناهندگی ها، در بلگراد اکثر مردم به زبان فارسی صحبت می کنند تا زبان محلی صربستان.

چه ایرادی در این قسمت از متن وجود دارد؟

خوشحال می‌شویم اگر در این مورد توضیح بیشتری دهید

آیا از این مطلب راضی بودید؟

با ارسال بازخورد به بهبود کیفیت محتوای ویزالند کمک کنید.

بازخورد شما ثبت شد؛ با تشکر