سایت نوبت دهی وقت سفارت آمریکا به صورت پیوسته توسط کارشناسان ویزالند بررسی میشود تا در صورت کنسلی وقتهای پر شده، بتوانند برای شما وقتهای باز موجود را رزرو کنند!
برای گرفتن وقت سفارت آمریکا ابتدا باید درخواست اخذ ویزای آمریکا را در سایت سفارت ثبت کرده و هزینه ویزا را پرداخت نمایید تا تقویم نوبت دهی برای شما باز شود. البته اگر وقت خالی وجود داشته باشد که بتوان آن را رزرو کرد!
پس اگر برای گرفتن ویزای آمریکا عجله داشته باشید، باید به دنبال وقت باز سفارت آمریکا برای رزرو وقت جدید یا جلو انداختن وقت قبلی خود باشید. اما این کار هم چندان آسان نیست! زیرا در زمان باز شدن جدول نوبت دهی، وقتهای باز و خالی در کسری از ثانیه و پیش از اینکه شما حتی خبردار شوید پر میشوند. اما هر مشکلی، راهحل خاص خود را دارد!
جدول اطلاعات کلی وقت سفارت آمریکا | |
نحوه گرفتن وقت سفارت | آنلاین و از طریق سایت سفارت |
مدت زمان تعیین وقت سفارت | متغیر (براساس سفارت مقصد) |
وقت فوری | دارد (در شرایط خاص) |
مصاحبه | دارد (در ارمنستان، دبی و آنکارا به زبان فارسی) |
انگشت نگاری | دارد |
هزینه وقت تک سفارت در ویزالند | 200 دلار |
باز شدن تقویم وقت سفارت آمریکا
هیچکس نمیداند تقویم وقت سفارت آمریکا چه زمانی باز میشود چرا که این موضوع برای هر سفارت متفاوت است. تعداد کمی از سفارتها (مانند سفارت آمریکا در دبی) زمان باز شدن جدول وقت را در اطلاعیه سایت اعلام میکنند اما ممکن است به دلیل حجم بالای تقاضا، باز هم موفق به رزرو وقت دلخواه نشوید! از طرف دیگر، بسته به نوع ویزا و زمانی که درخواست خود را ارائه میدهید ممکن است برای رزرو وقت تا یک سال منتظر بمانید. با توجه به اینکه هزینه ویزای آمریکا تنها ۳۶۵ روز اعتبار دارد، عدم رزرو وقت طی این بازه منجر به سوختن هزینه خواهد شد!
از کدام سفارت آمریکا وقت مصاحبه بگیریم؟
برای انتخاب سفارت آمریکا در کشور ثالث باید به عوامل مختلف مانند نیاز به ویزا، زبان مصاحبه، تعداد تقاضا، هزینههای سفر و اقامت در کشور ثالث توجه داشته باشید. براساس توصیههای سفارت مجازی آمریکا، بهتر است ایرانیان از طریق ارمنستان، دبی و آنکارا وقت مصاحبه بگیرند. چرا که کارکنان این سفارتها با تسلط بر زبان فارسی اختصاصاً وظیفه پذیرش متقاضیان ایرانی را بر عهده دارند و در خصوص رسیدگی به درخواستها آموزش دیدهاند. این سه سفارت اصطلاحاً بین متقاضیان و کارشناسان به عنوان «سفارتهای اصلی آمریکا» شناخته میشوند.
نکته: در بیشتر سفارتهای آمریکا مانند ارمنستان، اولویت تخصیص وقتهای مصاحبه با شهروندان همان کشور است و جدول وقت معمولاً فقط روزهای سه شنبه برای ایرانیان باز میشود!
باید اشاره کنیم که به دلیل تعداد مراجعه کنندگان به سفارتهای اصلی، برای رزرو وقت با چالشهای بیشتری نیز مواجه خواهید شد. اگر میخواهید سریعتر وقت مصاحبه بگیرید، پیشنهاد میکنیم به سفارتهای عمان، آذربایجان و قطر (سفارتهای فرعی آمریکا) مراجعه کنید. به دلیل تعداد متقاضیان کمتر، رزرو وقت نزدیک از این سفارتها به مراتب راحتتر است. البته برای والدین یا افراد مسن که به زبان انگلیسی تسلط ندارند، اخذ وقت از سفارتهای ارمنستان و دبی و آنکارا کماکان گزینه مناسبتری است.
کارشناسان ویزالند با ارائه مشاوره حرفهای و رایگان، شما را به صورت تخصصی راهنمایی میکنند و با توجه به جدیدترین تغییرات جداول وقت و شرایط، سفارت مناسب را به شما پیشنهاد میدهند.
مطلب پیشنهادی: وقت سفارت کانادا | رزرو فوری + هزینه و نحوه گرفتن وقت
نحوه گرفتن وقت سفارت آمریکا
مراحل گرفتن ویزای آمریکا دقیقا مانند مراحل اخذ ویزای آمریکا است:
مرحله اول: برای اخذ وقت سفارت آمریکا باید ابتدا باید سفارت مورد نظر را برای انجام مصاحبه انتخاب کنید.
مرحله دوم: سپس با مراجعه به سایت CEAC، فرم DS-160 (غیر مهاجرتی) یا فرم DS-260 (مهاجرتی) را با توجه به نوع ویزای درخواستی تکمیل نمایید.
مرحله سوم: وارد سایت وقت سفارت آمریکا شده و براساس نوع ویزا، یکی از دو گزینه Non-immigrant Visa و Immigrant Visa را انتخاب کنید.
مرحله چهارم: سپس با وارد کردن اطلاعات شخصی و DS Number باید یک اکانت در سایت سفارت کشور مورد نظر بسازید و محل پست (کوریر) را تعیین کنید.
مرحله پنجم: هزینه ویزا را به سفارت پرداخت کرده و با استفاده از Application ID یکی از وقتهای خالی را رزرو کنید.
مرحله ششم: در نهایت، نامهای با عنوان Appointment Confirmation Letter دریافت خواهید کرد و باید آن را در روز مصاحبه به همراه چک لیست مدارک ویزای آمریکا به سفارت ببرید.
نکته*: رزرو وقت به صورت تلفنی امکانپذیر نیست و باید حتما به صورت آنلاین از سایت سفارت آمریکا اقدام نمایید.
نکته**: امکان اخذ وقت خانوادگی سفارت آمریکا وجود ندارد و هر یک از اعضا باید به صورت جداگانه وقت سفارت بگیرند!
نکته***: کودکان زیر ۱۴ سال و افراد بالای ۸۰ سال هم نیازی به حضور در سفارت و مصاحبه با افسر کنسولی ندارند، مگر در شرایط خاص که افسر شخصاً آن را الزامی بداند.
نکته****: اولین وقت باز در هر سفارت ممکن است بر اساس تعداد متقاضی متفاوت باشد. به عنوان مثال، شاید نخستین وقت موجود برای اقدام انفرادی در ماه نوامبر و برای یک گروه دو نفره، فوریه سال آینده نمایش داده شود!

محدودیت رزرو وقت سفارت آمریکا
اگر سابقه ریجکتی دارید بهتر است از سفارتهای ارمنستان و دبی وقت مصاحبه نگیرید! به دلیل محدودیت در تقویم وقتهای باز، احتمالاً موفق به رزرو وقت نزدیک از این سفارتها نخواهید شد. لازم به ذکر است که این محدودیت رزرو وقت تنها برای سفارتهای شلوغ اعمال میشود و به عنوان مثال، سفارت آمریکا در آنکارا چنین محدودیتی را برای ایرانیان ندارد.
وقت فوری سفارت آمریکا
اگر نیاز به وقت فوری دارید، گزینهای تحت عنوان Expedite وجود دارد تا سفارت زودتر برای شما یک وقت مصاحبه تعیین کند. گزینه اسکپدایت در همه کنسولگریها و برای تمامی ویزاها فراهم نیست و درخواست وقت فوری سفارت آمریکا فقط برای دلایل بسیار ضروری و با مدارک متقاعدکننده پذیرفته میشود! اگر یکی از شرایط زیر را دارید، ممکن است سفارت با درخواست شما برای جلو انداختن وقت مصاحبه موافقت کند:
- مراقبت از بیمار
- فوت بستگان نزدیک
- شروع دوره تحصیلی دانشجویان و نبود ظرفیت وقت عادی (با ارائه رسید SEVIS FEE و فرم I-20)
- نیاز یک کسب و کار در آمریکا به حضور شما (با دریافت و ارائه دعوتنامه از شرکت همراه با توضیحات علت سفر)
اهداف زیر واجد شرایط درخواست اکسپدایت نیستند:
- شرکت در مراسم ازدواج
- جشن فارغالتحصیلی
- کمک به بستگان باردار
- شرکت در کنفرانس
- سفرهای توریستی
نکته: برای درخواست اکسپدایت سفارت آمریکا باید مراحل ثبت فرم DS-160، پرداخت هزینه و رزرو وقت را طی کرده باشید. تنها در این صورت است که بخش کنسولی درخواست شما برای وقت سفارت آمریکا فوری را بررسی میکند!
تغییر وقت سفارت آمریکا
مطابق قوانین سفارتهای آمریکا، شما میتوانید نوبت خود را در صورت خالی شدن جدول وقت جلو بیندازید. اما برای آنکه بتوانید سریعتر به سفارت مراجعه کنید، باید حتماً یک متقاضی پیش از شما وقت سفارت خود را کنسل کرده و یا تغییر داده باشد! عموماً تا ۵ دفعه امکان جابجایی وقت به شما داده میشود و میتوانید در همان کشور وقت خود را Reschedule کنید. با این حال، تعداد دفعات مجاز به تغییر وقت فقط و فقط به خود سفارت بستگی دارد.
اگر گزینه Reschedule Appointment در اکانت سفارت نمایش داده نمیشود میتواند به یکی از دلایل زیر باشد:
۱- از پرداخت mrv شما بیش از یک سال گذشته است.
۲- کنسل کردن وقت فعلی به دلیل نزدیکی به وقت سفارت شما امکانپذیر نیست.
چنانچه میخواهید سفارت محل مصاحبه را تغییر دهید، باید یک ایمیل (به صورت وب فرم و حاوی اسکن پاسپورت) به سفارت اولیه بفرستید تا مجوز لازم را دریافت کنید. همچنین اگر در زمان مشخص شده نتوانید برای مصاحبه در سفارت حضور داشته باشید، پس از ۲۴ ساعت گزینه missed appointment در اکانت فعال میشود. دلیل عدم حضور را در بخش مربوطه اعلام کنید تا در صورت موجه بودن از نظر سفارت، تقویم وقت سفارت آمریکا مجدداً برایتان باز شود.
اگر وقت مصاحبه را از دست دهید و هزینه mrv منقضی شود، باید مجدداً هزینه ویزا را به سفارت پرداخت نمایید تا فرایند اخذ ویزا از نو آغاز شود.
هزینه وقت سفارت آمریکا
وقت سفارت آمریکا هزینه جداگانه ندارد. تا زمانی که هزینه ۱۸۵ دلاری بررسی درخواست ویزای آمریکا (mrv) را پرداخت نکنید، فقط تاریخ اولین وقت باز به شما نمایش داده میشود اما امکان رزرو آن را ندارید. به محض پرداخت هزینه ویزای آمریکا، میتوانید جدول وقت و تمامی ظرفیتهای موجود را مشاهده کنید.
البته معمولاً به دلیل محدود بودن ظرفیت وقت مصاحبه و تعداد بالای درخواستها، ممکن است نتوانید گزینه پرداخت هزینه ویزا را در تمامی سفارتها ببینید. در چنین حالت، باید منتظر بمانید تا سفارت به تدریج وقتهای آینده را برای متقاضیان ویزا باز کند تا امکان پرداخت هزینه فراهم شود.
نکته: هزینه ویزای آمریکا قابل انتقال به سفارت دیگری نیست! اگر قصد رزرو وقت ملاقات در کشور دیگری را دارید، میتوانید بدون پرداخت هزینه وقت خود را لغو کنید و یک وقت سفارت جدید بگیرید!
مطلب پیشنهادی: وقت سفارت شینگن | هزینه و شرایط اخذ از تمامی کشورها
اخذ وقت سفارت آمریکا با ویزالند
وقتهای موجود محدود است و رقابت بر سر رزرو آن به شدت بالاست! اگر میخواهید تا هزینه جداگانه برای پیکاپ ویزای آمریکا نپردازید و زودتر در سفارت حضور یابید، درخواست خود را به ویزالند بسپارید! کارشناسان ویزالند با سالها تجربه در زمینه اخذ ویزای توریستی آمریکا و وقت سفارت آمریکا، زودترین بازه موجود برای وقت توریستی و وقت تحصیلی را برایتان رزرو میکنند و آن را در اولین فرصت جلو میاندازند.
هزینه رزرو وقت سفارت آمریکا از تمامی سفارتها | 200 دلار |
کارشناسان ویزالند میتوانند در تمامی فرایند اخذ ویزا از جمله ترجمه مدارک، ثبت درخواست ویزا، انتخاب سفارت مصاحبه و اخذ فوری وقت سفارت به شما کمک میکنند تا بدون هرگونه اضطراب این مراحل رو پشت سر بگذارید!
مدارک وقت سفارت آمریکا
مدارکی که باید برای مصاحبه به همراه داشته باشید همان مدارک لازم برای اخذ ویزای آمریکا است که با توجه به نوع ویزا باید از قبل آنها را آماده کرده باشید.
اما پیشنهاد میکنیم مدارک خود را به این ترتیب زیر یکدیگر قرار دهید تا بررسی و پیدا کردن هر کدام وقت کمتری از افسر کنسولی بگیرد:
- برگه وقت سفارت
- کانفرمیشن فرم* به همراه عکس ۵ × ۵ جدید
- برنامه سفری / دعوتنامه (در صورت وجود)
- رزرو پرواز
- رزرو هتل (برای اهداف توریستی)
- شناسنامه
- کارت ملی
- کارت پایان خدمت (برای آقایان)
- مدارک شغلی
- اسناد ملکی
- مدارک بانکی
- اسکن پاسپورتهای قبلی (برای اثبات تراول هیستوری و در صورت داشتن مهر و لیبل)
نکته *: نیازی نیست تمامی صفحات فرم را با خود ببرید! افسر به تمامی اطلاعات فرم DS شما دسترسی دارد و فقط صفحه دارای بارکد و DS Number را از شما میخواهد.
مطلب پیشنهادی: وقت سفارت انگلیس | مراحل رزرو + هزینه و مدارک
مراحل بعد از رزرو وقت سفارت آمریکا
پس از رزرو وقت باید در تاریخ تعیین شده همراه با مدارک در سفارت حضور یابید. مدت زمان صدور ویزا به مصاحبه شما با افسر سفارت بستگی دارد و در صورت داشتن شرایط ویزای آمریکا، بلافاصله به شما اعلام میشود و صدور آن ۲ الی ۴ روز زمان میبرد. اگر بنابر دلایلی از جمله تداخل برنامه سفری نتوانید مدت زمان بیشتری در کشور ثالث اقامت داشته باشید، باید به کشور بازگردید و برای پیکاپ پاسپورت اقدام کنید.
تعداد سوالات مصاحبه کاملاً توسط افسر سفارت تعیین میشود و ممکن است مصاحبه کوتاهتر یا طولانیتری داشته باشید.
اگر هم با فرم section 221g مواجه شوید، به معنی توقف روند صدور ویزا است! برخی به اشتباه تصور میکنند که درخواست آنها کاملاً رد شده اما حقیقت این است که متقاضیان همچنان شانس دریافت ویزا را دارند!
معنی رنگ برگههای سفارت آمریکا
یکی از بخشهای چالش برانگیز برای متقاضیان ویزای آمریکا برگهای است که در انتهای مصاحبه به آنها داده میشود! محتوای متنی هر کدام از برگههای دریافتی مفهوم مشخص دارند و میزان شانس شما برای اخذ ویزای آمریکا تا حدودی رابطه مستقیمی با رنگ رسید سفارت دارد!
A. برگه صورتی سفارت آمریکا
دریافت شناختهشده تربن برگه سفارت یعنی اینکه پرونده شما در مرحله Administrative Processing طولانیتری قرار میگیرد. رایجترین دلیل دریافت برگه صورتی، برانگیختن شک و تردید در حین بررسی اطلاعات فرم DS است و این موضوع معمولاً به ایجاد هرگونه ابهام در زمان پاسخ به سوالات مصاحبه، برنامه سفری نامشخص و اطلاعات خدمت سربازی آقایان بر میگردد. در این موارد، افسر سفارت از متقاضی میخواهد تا سریعاً مدارک ناقص را ارسال کرده و یا با مراجعه به آدرس لینک در برگه، نسبت به پاسخ به برخی سوالات تکمیلی اقدام نماید.
B. برگه آبی سفارت آمریکا
دریافت برگه آبی به این معنی است که افسر سفارت برای بررسی نهایی پرونده نیاز به برخی مدارک تکمیلی دارد. اگر این برگه به شما داده شد، نگران نباشید چرا که معمولاً برای بررسی مدارکی از جمله سند ازدواج و رزومه کاری است. در صورت ارسال مدارک خواسته شده، نتیجه کلیرنس در مدت زمان نسبتاً کوتاهی اطلاع داده میشود و میتوانید امیدوار باشید!
C. برگه سفید سفارت آمریکا
این برگه زمانی به متقاضی داده میشود که بنابر تشخیص افسر کنسولی، شواهد و مدارک او رضایتبخش نباشد و معمولاً این موضوع به سوابق کاری بر میگردد. در این حالت، پرونده شما برای تحقیقات به USCIS ارجاع داده میشود و پس از دریافت بازخورد از اداره مهاجرت و شهروندی، در خصوص صدور ویزا تصمیم لازم گرفته خواهد شد.
D. برگه زرد سفارت آمریکا
دریافت برگه زرد رنگ به یعنی سفارت برای بررسی درخواست ویزا به زمان بیشتری نیاز دارد. پس از ارزیابی بیشتر مدارک توسط مقامات کنسولی باید منتظر تماس یا ایمیل از سوی سفارت بمانید و متاسفانه USCIS صراحتاً هیچ بازه زمانی را مشخص نمیکند.
رنگهای مختلف برگه سفارت به عنوان یک کد، میزان حساسیت و زمان لازم برای انجام بررسیها را نشان داده و برای دسته بندی راحتتر پرونده افراد استفاده میشود.
نکات وقت سفارت آمریکا
- فرقی نمیکند قصد اخذ کدام ویزای آمریکا را دارید؛ تمامی متقاضیان ملزم به رزرو وقت سفارت و ارائه مدارک هستند!
- یک هفته قبل از تاریخ وقت سفارت، ایمیل یادآوری مصاحبه از طرف سفارت کشور ثالث دریافت خواهید کرد.
- فرایند سکیوریتی چک برای ورود به سفارت نسبتاً زمانبر است؛ حداقل ۱ ساعت پیش از وقت مصاحبه در سفارت حضور یابید. تمامی وسایل مانند گوشی از شما تحویل گرفته میشود و حدالامکان نباید هیچ وسیله اضافی با خود ببرید.
- گزینه مصاحبه فارسی در سفارت آمریکا تنها برای افرادی فراهم است که به سفارت آمریکا در شهرهای ایروان، دبی و آنکارا مراجعه میکنند. البته اگر ویزای شما از نوع مهاجرتی و یا ویزای تحصیلی است، به صورت پیش فرض مصاحبه شما به زبان انگلیسی انجام خواهد شد!
- اگر از سفارتهای فرعی وقت مصاحبه میگیرید، ترجیحاً تسلط حداقل و نسبی به زبان انگلیسی داشته باشید! در صورت عدم تسلط به زبان، اجازه همراهی مترجم به شما داده نخواهد شد و افسر فقط به فرم DS-160 استناد میکند.
- با لباس آراسته وارد سفارت شوید؛ رعایت Dress code بر دیدگاه افسر سفارت تاثیرگذار است!
- انگشت نگاری آمریکا به سرعت انجام میشود اما ممکن است تا یک ساعت پس از تاریخ وقت همچنان برای رسیدن نوبت منتظر بمانید.
- در روز مصاحبه با صداقت و شفافیت کامل به سوالات افسر پاسخ دهید و از توضیحات اضافه یا ارائه اطلاعات دروغین خودداری کنید!
- پس از گذشت یک سال، وقت رزرو شده همچنان معتبر خواهد بود اما دیگر قادر به تغییر وقت نیستید و برای این کار باید هزینه ۱۸۵ دلار mrv را مجدد پرداخت کنید.
- چنانچه در سفارت حضور یافتهاید اما درخواست شما مطابق بخش 221(g) رد شده و در مرحله «Administrative Processing» قرار دارید، قانون ۳۶۵ روزه اعتبار پرداختی ویزا (به دلیل در جریان بودن پرونده) شامل حال شما نخواهد شد.
سوالات متداول اخذ وقت سفارت آمریکا
زمان مشخصی برای تعیین وقت سفارت آمریکا وجود ندارد. این موضوع با توجه به حجم تقاضا و تعداد مراجعهکنندگان به هر سفارت متغیر است.
شما میتوانید بدون هیچگونه محدودیت از هر یک از سفارتها وقت مصاحبه بگیرید. به دلیل آشنایی افسران کنسولی با شرایط ایرانیان، متقاضیان اکثراً به «سفارتهای اصلی» مراجعه میکنند.
فارغ از اینکه به کدام سفارت مراجعه میکنید، فرایند مصاحبه و تشریفات اداری یکسانی در انتظار شماست و چنین موضوعی تا به حال ثابت نشده است.
گرفتن وقت سفارت آمریکا نیاز به هزینه جداگانه ندارد، اما برای باز شدن جدول وقتهای باز، نخست باید 185 دلار بابت هزینه mrv ویزای آمریکا را پرداخت نمایید.
بله، اما افرادی که زیر ۱۴ و بالای ۷۹ سال سن دارند میتوانند امور خود را به یک شخص نماینده بسپارند.
معمولاً اولویت تخصیص وقت با متقاضیان ویزا توریستی و تحصیلی است. البته متقاضیان ویزای دانشجویی ممکن است در صورت ضرورت، اولویت بیشتری نیز برای وقت مصاحبه دریافت کنند.
برای بازگرداندن اپلیکیشن اکانت سفارت کافی است به سوال امنیتی پاسخ داده و کد DS را به همراه سه حرف اول نام و نام خانوادگی وارد نمایید.
چه ایرادی در این قسمت از متن وجود دارد؟
خوشحال میشویم اگر در این مورد توضیح بیشتری دهید
آیا از این مطلب راضی بودید؟
با ارسال بازخورد به بهبود کیفیت محتوای ویزالند کمک کنید.
بازخورد شما ثبت شد؛ با تشکر
ارسال دیدگاه