ویزا چیست؟

در پاسخ به این سوال به صورت خلاصه می‌توان گفت که ویزا مجوزی مشروط برای ورود به یک کشور خارجی و اقامت برای مدتی محدود و مشخص در آن است. دولت هر کشور با توجه به شرایط سیاسی و فرهنگی و نیز روابطی که با کشورهای دیگر دارد، ممکن است شهروندان دیگر کشورها را ملزم و یا معاف از دریافت ویزا نماید. به طور مثال ما ایرانی‌ها برای ورود به منطقه شینگن نیاز به اخذ ویزا با مشقات فراوان داریم. در حالی که ورود به کشور همسایه ترکیه، به راحتی و بدون اخذ ویزا امکان‌پذیر است.

تفاوت ویزا و پاسپورت چیست؟

ویزا یا روادید، مجوز مشروط برای ورود به یک کشور می‌باشد که توسط یک کشور و برای افرادی که شرایط ورود به آن کشور را دارند صادر می‌گردد. اما پاسپورت سند یا مدرکی (مانند شناسنامه) است که برای شناسایی شهروندان یک کشور در خارج از مرزهای کشور خودشان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاریخچه ویزا

در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، در اروپای غربی، گذرنامه و ویزا برای انتقال از یک کشور به کشور دیگر ضروری نبود. سرعت حمل و نقل و جا به جایی زیاد افرادی که با قطار سفر می‌کردند، کار کنترل پاسپورت‌ها تا حد زیادی سخت کرده بود. سرانجام پس از جنگ جهانی اول ارائه گذرنامه و ویزا به عنوان اسناد مسافرتی الزامی گردید.

بررسی اجمالی ویزا یا روادید

ویزای یک کشور به طور کلی به شهروندان خارجی اجازه می‌دهد تا وارد خاک آن کشور شوند. این اجازه مشروط بوده و محدودیت‌های مشخصی از تاریخ انقضا، مدت زمان اقامت محدود و ممنوعیت کار و تحصیل در آن کشور دارد. سفر به برخی از کشورها در برخی موارد نیاز به ویزا ندارد. این ممکن است نتیجه یک معاهده یا پیمان بین دولت‌های دو کشور باشد. داشتن ویزا به تنهایی تضمین ورود به کشور مقصد نبوده و آن کشور در هر زمانی می‌تواند این روادید را لغو کند.
پس از در خواست ویزا، سفارت کشور مورد نظر شرایط متقاضی را بررسی می‌کند. این شرایط شامل وضعیت تمکن مالی، تاریخچه سفری و هدف از سفر، وابستگی عاطفی و شرایط شغلی متقاضی هستند.

اینفورگراف ویزا چیست؟
تعاریف، شرایط، قوانین و مدارک اخذ ویزا

اخذ ویزا ضوابط و قواعد خاص خود را دارد

  • ویزای یک کشور معمولا شامل محدودیت در مدت اقامت در آن کشور می‌باشد.
  • محدودیت اقامت شخص بسته به تعداد سفرهای متقاضی به کشور مقصد قابل تغییر است.
  • ویزا توسط اداره مهاجرت کشورها صادر می‌شود و ممکن است طبق صلاح‌دید مقامات مهاجرت، در هر زمان لغو شود.
  • ویزاها معمولا به صورت برچسب، مهر در گذرنامه متقاضی و یا سایر اسناد سفر به همراه امضاء مسئول مربوط اعطا می‌گردد.
  • ویزای یک کشور تضمین کننده ورود به آن کشور نبوده و مقامات مرزی مجاز به لغو اجازه ورود دارنده ویزا به خاک کشور خود می‌باشند.

چطور ویزا بگیریم؟

به طور کلی متقاضی باید از قبل درخواست ویزا دهد. درخواست ویزا به صورت حضوری در دفتر کنسولگری سفارت، از طریق پست و یا گاهی به صورت آنلاین انجام می‌شود. ویزا می‌تواند بر چسب و یا مهر در گذرنامه باشد. و یا ممکن است به شکل یک سند جداگانه و یا سند الکتریکی باشد که متقاضی باید قبل از خارج شدن از مرز آن را چاپ کند و در هنگام ورود به خاک کشور مقصد به همراه خود داشته باشد.

برخی از کشورها (مانند آن‌هایی که در منطقه شینگن قرار دارند) توافقاتی در سطح روابط چند جانبه دارند که به شهروندان یکدیگر اجازه سفر بدون ویزا بین این کشورها را می‌دهد. سازمان توریسم جهانی اعلام کرد که شمار گردشگرانی که پیش از سفر به ویزا نیاز دارند، در سال‌های پیش رو به مرور کمتر خواهد شد.

شرایط اخذ ویزا چیست؟

بعضی از ویزاها در بدو ورود به کشور مقصد صادر ‌می‌شوند و اما برای اخذ ویزای برخی دیگر از کشورها حتما باید قبل از سفر به صورت حضوری به دفتر سفارت یا کنسولگری مراجعه کرد. به همین دلیل بسیاری از مسافرین ترجیح می‌دهند تا فرآیند اخذ ویزا را به شرکت‌های که در این زمینه تخصص دارند واگذار نمایند. این آژانس‌ها، از طرف سفارتخانه‌ها مجاز به انجام خدمات اخذ ویزای متقاضیان شناخته می‌شوند.

دلیل صدور انواع مختلف روادید چیست؟

نیاز و یا عدم نیاز به اخذ ویزا به طور کلی به تابعیت متقاضی، مدت زمان اقامت در کشور مقصد و فعالیت‌هایی که ممکن است متقاضی مایل به انجام آن در کشور مقصد باشد بستگی دارد. به همین خاطر کشورها انوع مختلفی از ویزا را برای متقضیان ورود و اقامت در آن کشور در نظر گرفته‌اند. به طوری که شما بسته به هدفی که از سفر به کشور مقصد دارید، باید اقدام به درخواست نوع خاصی از ویزای آن کشور نمایید.

برای چه کسانی ویزا صادر نمی‌شود؟

برخی از کشورها از صدور ویزا برای افراد مبتلا به بیماری‌های خاص مانند ایدز خودداری می‌کنند که البته شرایط دقیق آن بستگی به کشور مقصد و نوع ویزای درخواستی دارد. افسران صدور ویزا نیز عدم سوءپیشینه و سابقه کیفری و یا فعالیت‌های خاص (مانند فحشا و یا قاچاق مواد مخدر) متقاضی را بررسی می‌کنند تا از ورود این اشخاص به خاک کشور خود جلوگیری نمایند. همچنین برخی از کشورها به دارندگان گذرنامه‌های متعلق به کشوری که با آن دشمنی دارند را نخواهند داد.

تصویر مشاوره تلفنی ویزا

برای دریافت مشاوره تلفنی با کارشناسان ویزالند در تماس باشید

026 1836

به کدام یک از انواع ویزا نیاز دارید؟

ویزا دارای انواع زیادی می‌باشد که برای انجام امور مختلف در یک کشور صادر می‌شوند. البته امکان سفر بدون ویزا به برخی از کشورها آن هم برای اهداف خاصی وجود دارد. به طور مثال برای سفر توریستی به کشور ترکیه و اقامت در این کشور به مدت 1 ماه شما نیازی به اخذ ویزا نخواهید داشت، اما اگر بخواهید برای کار و یا تحصیل به این کشور سفر کنید، حتما باید درخواست ویزای کاری یا تحصیلی خود را به سفارت ارائه دهید.

  • ویزای تحصیلی: اگر قصد تحصیل در کشور دیگری را دارید باید ویزای تحصیلی آن کشور را اخذ نمایید.
  • ویزای ترانزیت: اگر برای سفر غیرمستقیم به یک کشور، مجبور به توقف در یک کشور ثالث شوید، ممکن است برای این توقف کوتاه نیاز به اخذ نوع خاصی از ویزا به نام ویزای ترانزیت داشته باشید.
  • ویزای توریستی: اگر بخواهید برای مدت کوتاه و برای اهداف توریستی در یک کشور اقامت داشته باشید، نیاز به اخذ ویزای توریستی آن کشور دارید.
  • ویزای کاری: اخذ ویزای کار تنها با دریافت پیشنهاد کاری از طرف کارفرما از کشور مقصد امکان‌پذیر می‌باشد.
  • ویزای پزشکی: برای تشخیص و یا گذراندن دوره درمان در بیمارستان‌های کشور مقصد ویزای پزشکی صادر می‌شود.

تفاوت ویزا الکترونیکی، برچسبی و ویزای فرودگاهی

تفاوت ویزاهای الکترونیکی، برچسبی و فرودگاهی در نوع دریافت ویزا می‌باشد. برای دریافت ویزای الکترونیکی کافی است به صورت آنلاین به سامانه کشور مورد نظر مراجعه و مدارک خود را بارگذاری نمایید تا پس از تاییدیه سفارت، ویزای خود را دریافت نمایید. برای دریافت ویزای برچسبی یا لیبلی باید به صورت حضوری به سفارت مراجعه نموده تا بعد از انجام مراحل انگشت نگاری و تحویل مدارک، ویزای شما روی یکی از صفحات پاسپورتتان چسبانده شود. برای دریافت ویزای فرودگاهی نیز باید مدارک خود را در سفر همراه ببرید و هنگام رسیدن به فرودگاه مقصد هزینه و مدارک اخذ ویزا را تحویل مأمور مربوطه داده و ویزای خود را دریافت نمایید. این ویزا بیشتر به شکل یک مهر ورود در پاسپورت شما درج خواهد شد.

مراحل اخذ ویزا

مراحل و شرایط گرفتن ویزا با توجه به مقصد موردنظر متفاوت می‌باشد. برخی کشورها سفارتی داخل ایران ندارند. به همین جهت باید برای انجام اموری مانند انگشت نگاری و …، به در دفتر خدمات ویزا در یک کشور ثالث مراجعه و مراحل گرفتن ویزا را طی نمایید. در سایت ویزالند می‌توانید مراحل دریافت ویزای کشورهای مختلف از جمله ویزای کانادا، ویزای شینگن، ویزای استرالیا، ویزای انگلیس و … را مطالعه نمایید.

چرا باید از سفارت وقت بگیریم؟

شما با توجه به ویزای درخواستی خود، باید مدارک خود را به سفارت تحویل داده و یا بسته به نوع ویزای خود، با افسران ویزا مصاحبه نمایید. در روز مراجعه به سفارت بعد از ارائه مدارک، انگشت نگاری خواهید شد. اما به دلیل درخواست زیاد متقاضیان ویزا، سفارت برخی از کشورها برای جلوگیری از ازدحام متقاضیان، سیستم تعیین وقت را برای سفارت پیاده سازی کرده و انجام امور کنسولی خود را به یک شرکت ثالث واگذار کرده‌اند.

هزینه های اخذ ویزا

هزینه گرفتن ویزا به نوع ویزا و کشور مقصد بستگی دارد که شامل هزینه‌هایی مانند هزینه انگشت نگاری، هزینه بررسی مدارک و … می‌باشد. هزینه‌ ویزا می‌تواند با توجه به کشور مقصدتان متفاوت ‌باشد و یا حتی برخی از هزینه‌‌ها برای دریافت ویزای کشور مقصدتان حذف گردد.

به چه کشورهایی بدون ویزا می‌توان سفر کرد؟

بنابر اطلاعات سایت هنلی رتبه پاسپورت ایران در جدول رده بندی ارزش پاسپورت‌های جهان 105 می‌باشد. با پاسپورت ایرانی می‌توان به 42 کشور بدون ویزا یا با صدور ویزای فوری (روادید الکترونیکی، ویزای آنلاین و ویزای فرودگاهی) سفر کرد. کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان عبارتند از:

  • ارمنستان
  • مالزی
  • ترکیه
  • گرجستان
  • جزایر کوک
  • نیووی
  • دومینیکا
  • هائیتی

ویزالند

ویزالند، مرجع معتبر اطلاعات ویزا می‌باشد که در زمینه ارائه خدمات ویزا نیز فعالیت دارد. از جمله خدمات ویزالند می‌توان به مشاوره اختصاصی و دریافت ویزای کشورهای مختلف به مشتریان اشاره نمود. در صورت نیاز به هرگونه مشاوره در زمینه انواع ویزای کشورهای مختلف می‌توانید با شماره 02633143 تماس حاصل نمایید.

چه ایرادی در این قسمت از متن وجود دارد؟

خوشحال می‌شویم اگر در این مورد توضیح بیشتری دهید

آیا از این مطلب راضی بودید؟

با ارسال بازخورد به بهبود کیفیت محتوای ویزالند کمک کنید.

بازخورد شما ثبت شد؛ با تشکر