زمانی که شما درخواست ویزای شینگن ارائه میکنید، اطلاعات شما در چندین سامانه ثبت میشود. Visa Information System (VIS)، Schengen Information System (SIS) و European Dactyloscopy (Eurodac) جزو این سیستمها میباشند. شما قبل از هرچیز باید در مورد نحوه کار این سیستم ها اطلاعات کاملی داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد این سیستم ها اطلاعات کاملی به شما ارائه کنیم.
سیستم اطلاعات ویزا Visa Information System (VIS) چیست؟
سیستم اطلاعات ویزای اتحادیه اروپا (VIS) یک پایگاه اطلاعاتی شامل دادههای بیومتریک (انگشت نگاری، عکس برداری و کلیه اطلاعات متقاضی ویزا) و کلیه درخواستهای ویزای شینگن ایشان میباشد. VIS در اکتبر سال ۲۰۱۱ با پوشش اطلاعات ویزای کشورهای شینگن و کشورهای شمال آفریقا فعالیت خود را آغاز کرد.
متقاضیان جدید ویزای شینگن برای ثبت اطلاعات بیومتریک خود (اثر ۱۰ انگشت دستها و عکس صورت) در VIS باید به نزدیک ترین کنسولگری اتحادیه اروپا مراجعه کنند. توجه داشته باشید که این اطلاعات پس از تصمیمگیری اعطا و یا عدم اعطا ویزا وارد VIS میشود و تا ۵ سال دارای اعتبار میباشد. این اطلاعات در پایگاه مرکزی VIS در شهر استراسبورگ (فرانسه) ذخیره میشود و همچنین یک سایت پشتیبانگیری اطلاعات در اتریش فعال میباشد. این اطلاعات در تمامی مرزهای حوزه شینگن در اختیار افسران ویزا میباشد تا بررسی شود که شخص درخواست کننده ویزا به این کشور سفر کرده است و یا خیر؟
در سیستم VIS اطلاعات شما به دو صورت جستجو میشود، تائید و شناسایی. هر دو این روشها توسط سیستم تطبیق بیومتریک و به صورت جداگانه انجام میشود. تائید صحت اطلاعات شامل یک بررسی کلی اطلاعات متقاضی در منطقه مرزی است. در این تائید اثرانگشت متقاضی اسکن میشود و کلیه اطلاعات مربوط به رکوردهای بیومتریک ویزای این شخص نمایش داده میشود. توجه داشته باشید که این بررسی فقط ۲ ثانیه به طول میانجامد.
شناسایی شامل مقایسه اثر انگشت موجود در سیستم VIS با اثر انگشت شخص مراجعه کننده به خاک کشور مقصد میباشد. توجه داشته باشید که این بررسی حدودا ۱۰ دقیقه به طول میانجامد. از زمانی که اطلاعات متقاضی وارد VIS میشود، به تدریج وارد تمامی کنسولگریهای ملی و براساس منطقه منتشر میشوند. در تاریخ ۲۰ نوامبر ۲۰۱۵، تمامی کشورهای عضو شینگن و کشورهای مرتبط با پیمان شینگن شروع به استفاده از اطلاعات سیستم VIS کردند و تا ۲۹ فوریه ۲۰۱۶ اطلاعات این سیستم در اختیار تمامی کشورهای شینگن قرار گرفت. در حال حاضر حدود ۷۰ میلیون درخواست ویزا و اطلاعات بیومتریک در سیستم وی آی اس ذخیره شده است.
سیستم اطلاعات شینگن (SIS Schengen Information System)
سیستم اطلاعات شینگن (SIS)، یک پایگاه اطلاعات دولتی است که توسط کمیسیون اروپا اداره میشود. این سیستم برای ۳۱ کشور اروپایی با هدف پیدا کردن اطلاعات اشخاص متقاضی با اهداف امنیت ملی، کنترل مرزها و اجرای قانون تاسیس شد. به طور سادهتر، سیستم SIS با هدف شناخت مجرمان و جلوگیری از ورود ایشان به مناطق شینگن تاسیس شده است.
سیستم SIS چیست
اطلاعات SIS طبق قوانین هر کشور شرکت کننده ذخیره میشود. بیش از ۴۶ میلیون ورودی (به اصلاح هشدار) در SIS وجود دارد. هر ورودی و یا هر هشدار شامل اطلاعاتی از قبیل: نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، جنسیت، ملیت، نام مستعار، سلاح و یا سابقه خشونت، دلیل هشداری که ایشان دریافت کرده است و اقداماتی که باید در صورت مواجه شدن با آن صورت گیرد؛ میباشد.
کشورهای عضو SIS
اطلاعات SIS در میان کشورهای عضو پیمان شینگن به اشتراک گذاشته میشود. پنج کشور اصلی شرکت کننده در این سیستم عبارتند از فرانسه، آلمان، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ. همچنین ۲۱ کشور دیگر در زمان ایجاد این سیستم به آن پیوستند. اسپانیا، پرتغال، ایتالیا، اتریش، یونان، فنلاند، سوئیس، سوئد، دانمارک، ایسلند، نروژ، استونی، جمهوری چک، مجارستان، لتونی، لیتوانی، مالت، لهستان، اسلواکی، اسلوونی و لیختن اشتاین در حال حاضر عضو SIS هستند. در میان اعضای فعلی این سامانه، ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیستند.
گرچه ایرلند و انگلیس عضو عهدنامه شینگن نیستند اما در همکاری ویزای شینگن تحت شرایط عهدنامه آمستردام (که مقررات ویزای شینگن را به قوانین اتحادیه اروپا معرفی میکند) شرکت میکنند. کشورهای ایرلند و انگلیس از سیستم اطلاعات شینگن برای اهداف اجرای قانون شینگن استفاده میکنند. کرواسی، بلغارستان و رومانی از آگوست ۲۰۱۸ نیز مجاز به استفاده از این سیستم شدند.
سیستم European Dactyloscopy (Eurodac) و یا سیستم یورو داک چگونه کار میکند؟
سیستم European Dactyloscopy و یا Eurodac پایگاه داده اثر انگشت اتحادیه اروپا برای شناسایی پناهجویان در مرزهای مختلف شینگن میباشد. اثر انگشت تمامی متقاضیان پناهندگی که بیشتر از ۱۴ سال سن دارند باید در این سامانه ثبت شود. پس از ثبت اثر انگشت، اطلاعات ایشان به صورت دیجیتالی به یک واحد مرکزی در هیئت اروپایی ارسال میشود و به طور خودکار به تمامی کشورهای همپیمان شینگن ارسال میشود. این امر مقامات را قادر میسازد تا متوجه شوند که آیا پناهجویان در حال حاضر برای پناهندگی در یکی از کشورهای عضو شینگن اقدام کردهاند و یا خیر؟ سیستم شناسایی اثر انگشت از ژانویه سال ۲۰۰۳ فعال شده است و تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به همراه ۳ کشور نروژ، ایسلند و سوئیس در این سامانه عضو میباشند.
چرا باید در مورد این سیستمها و نحوه کار آنها اطلاعات داشته باشیم؟
اگر درخواست ویزای شینگن شما ریجکت شده باشد، به احتمال زیاد اسم حداقل یکی از سیستمها شنیدهاید. شما باید در مورد نحوه کار هریک از سیستم ها اطلاعات کامل و جامعی داشته باشید. چرا که سودجویان با استفاده از اسم این سیستم و عدم آگاهی شما، مبالغ هنگفتی برای رفع ریجکتی از شما دریافت میکنند. به طور مثال، سودجویان پس از ریجکتی به شما میگویند که اطلاعات شما در سامانه Eurodac ثبت شده است. آنها میگویند که شما برای رفع ریجکتی، N هزار یورو به ما پرداخت کنید تا اطلاعات شما را از این سامانه حذف کنیم تا بتوانید ویزای شینگن بگیرید!
سوال اول: سامانه یوروداک چه ارتباطی به درخواست ویزای شینگن دارد؟!
سوال دوم: چرا باید اطلاعات درخواست ویزای شینگن در سامانه یورو داک ثبت شود؟!
سوال سوم: غیر از سفارتخانهها و کنسولگری کشورهای شینگن چه کسی به این سامانه دسترسی دارد؟!
سوال چهارم: چرا دوست دارید در این موارد دروغ بشنوید؟
تا جایی که میتوانید در مورد تمامی صحبتهایی که با شما میشود، تا میتوانید اطلاعات جمع آوری کنید. در این صورت هیچکس نمیتواند از شما سودجویی کند و یا مبالغ هنگفتی برای درخواست ویزا و یا رفع ریجکتی پرداخت نمیکنید.
منبع: ویزالند
چه ایرادی در این قسمت از متن وجود دارد؟
خوشحال میشویم اگر در این مورد توضیح بیشتری دهید
آیا از این مطلب راضی بودید؟
با ارسال بازخورد به بهبود کیفیت محتوای ویزالند کمک کنید.
بازخورد شما ثبت شد؛ با تشکر
ارسال دیدگاه