طبق مصوبه کنگره نمایندگان اسپانیا در تاریخ ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴، دیگر اخذ ویزای طلایی اسپانیا از طریق خرید ملک در این کشور ممکن نخواهد بود.

علیرغم تصمیم هیئت وزیران مبنی بر لغو طرح ویزای طلایی در ماه آوریل، جزئیات تکمیلی درباره زمان اجرایی‌شدن آن کماکان منتشر نشده بود. اخیراً این تصمیم به دنبال اصلاحات صورت گرفته در زمینه قوانین عدالت‌ اجتماعی مطرح شد و سپس در نشست عمومی کنگره اسپانیا به تصویب رسید. به نظر می‌رسد تا در راستای تصویب این لایحه، طرح اعطای اقامت در ازای خرید ملک در ماه ژانویه ۲۰۲۵ لغو شود. البته لایحه مذکور باید ابتدا جهت بررسی و تصحیح به تایید مجلس سنا اسپانیا برسد و سپس در صورت تایید نهایی کنگره، به طور رسمی از برنامه اقامت با ویزای طلایی برداشته شود.

ویزای طلایی اسپانیا چیست؟

طرح گلدن ویزای اسپانیا موسوم به ویزای طلایی، در میان شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا روشی پرطرفدار جهت اخذ اقامت و هموار کردن مسیر شهروندی اسپانیا به شمار می‌آید. افراد علاقه‌مند به اخذ اقامت این کشور می‌توانند با سرمایه‌گذاری مبالغ مختلف در اسپانیا، برای اخذ ویزای طلایی این کشور اقدام نمایند.

این طرح که در سال ۲۰۱۳ تصویب شد به شهروندان خارجی متمکن بالای ۱۸ سال اجازه می‌دهد تا از طریق سرمایه‌گذاری در صنعت املاک و مستغلات از جمله خرید ملک، توسعه و رونق کسب و کار و انتقال سرمایه اقامت اسپانیا را بدست آورند. از میان این روش‌ها، خرید ملک به ارزش ۵۰۰ هزار یورو یا بیشتر از محبوبیت به مراتب بیشتری در نزد متقاضیان برخوردار است و خانواده‌شان نیز امکان دریافت اقامت ۳ ساله اسپانیا را خواهند داشت.

تاثیر قابل توجه ویزای طلایی در اقتصاد اسپانیا

طرح گلدن ویزای اسپانیا سهم بسزایی در اقتصاد این کشور دارد و خرید ملک نیز از این قاعده مستثنی نیست. تنها در سال ۲۰۲۲، اسپانیا در مجموع 2,462 ویزای طلایی برای متقاضیان اقامت از طریق خرید ملک صادر کرد که نشان می‌دهد در مقایسه با سال ۲۰۲۱، حجم تقاضا رشد ۶۰ درصدی را تجربه کرده است.

البته ناگفته نماند که از زمان آغاز این طرح در سال ۲۰۱۳، اسپانیا برای بیش از 11,464 ویزای طلایی اعطا کرده است و شهروندان کشورهای زیر بیشترین سهم را از دریافت این ویزا داشته‌اند:

  • چین
  • روسیه
  • بریتانیا
  • ایالات متحده آمریکا
  • اوکراین
  • ایران
  • ونزوئلا
  • مکزیک

بحران مسکن، مشوقی جدی برای لغو طرح گلدن ویزا

نخست وزیر اسپانیا نیز در اظهارات خود اشاره داشت که حدود ۹۴٪ از سهم ویزای طلایی صادر شده متعلق به سرمایه‌گذاری و خرید ملک در شهرهایی مانند مادرید، بارسلونا، مالاگا و والنسیا بوده که بازار مسکن آن‌ها تحت فشار قرار دارد.

پیش‌تر، رهبران احزاب این کشور اقدام به مذاکره با دولت کردند و اذعان داشتند که «شهروندی اسپانیا قابل خرید نیست» و ویزای طلایی به افزایش چشمگیر قیمت مسکن دامن زده و مردم محلی را مجبور به ترک محله‌های خود کرده است.

فشارهای کمیسیون اروپا به منظور ابطال ویزای طلایی

کمیسیون اروپا در سال ۲۰۲۲، خواستار آن شد که کشورهای عضو اتحادیه طرح‌های موسوم به فروش تابعیت به سرمایه‌گذاران را دشوارتر کرده و یا به طور کامل به آن‌ها خاتمه دهند. به عقیده کمیسیون اروپا، این برنامه‌ها با وجود کمک شایانی که به اقتصاد کشورهای اروپایی می‌کنند، همواره به دلیل سهیم‌بودن در برخی ناهنجاری‌‌ها از جمله «پولشویی» در کانون توجه قرار دارند.

به دنبال بروز بحران مسکن در یونان و پرتغال، مقامات این دو کشور نیز درصدد ایجاد برخی تغییرات بودند. در نتیجه جدیدترین تغییرات اعلام‌شده از سوی مقامات مربوطه، پرتغال تصمیم به ابطال قانونی مشابه برای اعطای گلدن ویزا گرفت و دولت یونان نیز از افزایش حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید ملک (به ۸۰۰ هزار یورو) در این کشور خبر داد.

چه ایرادی در این قسمت از متن وجود دارد؟

خوشحال می‌شویم اگر در این مورد توضیح بیشتری دهید

آیا از این مطلب راضی بودید؟

با ارسال بازخورد به بهبود کیفیت محتوای ویزالند کمک کنید.

بازخورد شما ثبت شد؛ با تشکر