ویزاهای تجاری برای اهداف تجاری و کسب و کار در کشور مقصد صادر می‌شود. شرکت در جلسات، کنفرانس‌ها و یا همایش‌های مربوط به کسب و کار، نیازمند اخذ ویزای تجاری می‌باشد. برای اخذ ویزای تجاری لازم نیست که شهروند کشوری تعیین شده باشید تا بتوانید مراحل کارهای تجاری خود را پیش ببرید اما، ویزای تجاری نیز دارای محدودیت‌هایی برای صاحبان آن می‌باشد.

مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تجاری

۱. فرم درخواست ویزای تجاری: شما خودتان هم می‌توانید فرم‌های مربوط به درخواست ویزای تجاری را تکمیل کنید اما در صورت تمایل می‌توانید از خدمات ویزای گروه ویزالند برای تکمیل فرم‌های مربوطه کمک بگیرید. فرم درخواست ویزای تجاری در انتها باید توسط متقاضی امضاء شود.

۲. دو قطعه عکس: عکس‌ها باید در سایز ۳.۵ در ۴.۵ و همچنین پس زمینه سفید باشند. کل چهره متقاضی باید در عکس مشخص باشد. این عکس‌ها، باید در ۳ تا ۶ ماه اخیر گرفته شده باشند.

۳. پاسپورت معتبر متقاضی: پاسپورت متقاضی باید حداقل ۶ ماه پس از تاریخ بازگشت از سفر تجاری معتبر باشد. همچنین اگر قبل از این ویزایی دریافت کرده‌اید، باید آن‌ها را به همراه پاسپورت قبلی ارائه دهید.

۴. رزرو بلیط رفت و برگشت هواپیما: با توجه به اینکه خرید قطعی بلیط هواپیما گران است و در صورت ریجکت شدن ویزا کل پول به شما بازگشت داده نمی‌شود، پیشنهاد می‌کنیم که بلیط هواپیما را رزرو کنید. برای رزرو بلیط هواپیما می‌توانید از خدمات ویزای گروه مسافرتی ویزالند استفاده کنید.

۵. بیمه مسافرتی: بیمه مسافرتی باید تمامی روزها و ساعت‌هایی که در کشور مقصد هستید را پشتیبانی کند. همچنین سقف پوشش بیمه مسافرتی برای هر کشوری متفاوت است و به طور مثال پوشش بیمه‌های مسافرتی ویزای شینگن باید بین ۳۰ تا ۵۰ هزار یورو باشد. متقاضیان ویزای تجاری می‌توانند بیمه مسافرتی خود را از گروه ویزالند درخواست کنند.

۶. اثبات محل اقامت در کشور مورد نظر (واچر هتل، اقامت گاه و یا اجاره نامه): در صورتی که متقاضی ویزای تجاری دعوت نامه داشته باشد، در دعوت نامه ی ایشان باید آدرس محل اقامت دعوت کننده نیز درج شود. در صورتی که دعوت نامه نداشته باشد، باید واچر هتل و اجاره نامه برای اثبات اقامت خود در کشور مقصد ارائه دهد. متقاضیان در صورت نیاز می توانند واچر هتل را از گروه مسافرتی ویزالند دریافت کنند.

۷. مدارک مالی: متقاضیان ویزای تجاری برای ورود به کشور مقصد، باید به افسر ویزا ثابت کنند که توانایی پرداخت هزینه‌های اقامت و سایر هزینه‌ها را در این کشور دارند. اثبات شواهد و مدارک مالی با مدارک زیر امکان پذیر می‌باشد:

  • نامه تمکن مالی: تمکن مالی به افسر ویزا ثابت می‌کند متقاضی ویزای تجاری توانایی پرداخت هزینه‌های اقامت و سایر هزینه‌ها را در کشور مقصد دارد. تمکن مالی باید به واحد پول کشور مقصد صادر شود و توسط مدیر شعبه ارزی، مهر و امضاء شود.
  • نامه حمایتی: نامه حمایت مالی، توسط شخص دعوت کننده شما صادر می‌شود و به افسر ویزا ثابت می‌کند که ایشان تمامی هزینه‌های اقامت را پرداخت می‌کند. برای اینکه نامه حمایتی معتبر باشد، باید تمکن مالی شخص دعوت کننده هم ضمیمه آن شود.
  • ترکیبی از تمکن مالی متقاضی و نامه حمایتی: شما همچنین می‌توانید از نامه تمکن مالی خود و نامه حمایتی یک دعوت کننده استفاده کنید.

۸. رسید پرداخت هزینه ویزای تجاری: هزینه ویزای تجاری، در اکثر کشورها با هزینه ویزای توریستی برابر می‌باشد چرا که ویزای تجاری هم نوعی ویزای کوتاه مدت است. در کشور های حوزه شینگن، قیمت ویزای تجاری شینگن 90 یورو می باشد. هزینه ویزای تجاری در سفارت پرداخت می‌شود و اگر ویزا الکترونیکی باشد باید هزینه را اینترنتی پرداخت کنید.

۹. ارائه برنامه سفری: برای اخذ ویزای تجاری، شما باید برنامه سفری ارائه دهید. مکان‌هایی که اقامت دارید، مکان‌هایی که قرار ملاقات دارید و یا مکان‌هایی که دوست دارید بازدید کنید در این برنامه سفری باید ذکر شوند.

۱۰. گواهی اشتغال به کار: نامه گواهی اشتغال به کار از سوی کارفرما صادر می‌شود. در این نامه باید هدف از سفر به کشور مقصد مشخص شود. همچنین سمت متقاضی، میزان حقوق دریافتی در سال و عدم مخالفت کارفرما از سفر تجاری نیز باید ذکر شود.

۱۱. دعوت نامه معتبر ویزای تجاری: دعوت‌نامه ویزای تجاری باید توسط یک شرکت، موسسه و یا سازمان برای حضور در جلسات و رویدادهای مربوط به تجارت، صنعت و یا کار باشد.

هزینه ویزای تجاری

هزینه ویزای تجاری هر کشور را وزارت امور خارجه و کنسولگری آن کشور تعیین می‌کند. هزینه ویزای تجاری کشورهای حوزه شینگن، 90 یورو می‌باشد و هزینه ویزای تجاری استرالیا نیز 195دلار استرالیا می‌باشد. در صورتی که ویزای تجاری به صورت لیبل صادر شود، باید هزینه در سفارت پرداخت شود و در صورتی که ویزای الکترونیک صادر شود، باید هزینه به صورت الکترونیکی پرداخت شود.

سوالات متداول ویزای تجاری

ویزای تجاری برای چه مدتی معتبر می باشد؟

ویزای تجاری بر اساس مدت زمان فعالیت شخص متقاضی در کشور مقصد می باشد. معمولا مدت زمان حضور متقاضی در دعوت نامه ایشان ذکر می شود.