ویزای شینگن چیست؟
ویزای شنگن یا ویزای شینگن مجوز ورود به حوزه شینگن است و شما میتوانید با این ویزا به صورت هوایی، دریایی یا ترانزیت زمینی وارد کشورهای شینگن شوید. به طور کلی، اگر قصد سفر به هر یک از کشورهای شینگن را دارید، ملزم به دریافت ویزا هستید و باید درخواست خود را به کشوری ارائه دهید که اولین ورود با ویزای شینگن به آنجا صورت میگیرد.
در این مطلب میخوانید:
📌 ویزای شینگن برای چه اهدافی صادر میشود؟
📌 اعتبار ویزای شینگن چقدر است؟
ویزا چیست؟
شرایط سفر به کشورهای مختلف جهان براساس سیاستهای مهاجرتی و قوانین آنها تعیین میشود و در صورتی که امکان سفر بدون نیاز به ویزا برای شهروندان یک کشور فراهم نباشد، باید برای ورود به خاک یک کشور درخواست ویزا بدهند. ویزا، واژهای نام آشنا در جهان، مجوزی رسمی است که به صورت مهر ورود و خروج در پاسپورت، لیبل و یا الکترونیکی لحاظ میشود. دارندگان ویزا میتوانند به شکل کاملاً قانونی به کشور مقصد سفر کرده و تا مدت زمان مشخص شده در آنجا اقامت داشته باشند.
مزایای ویزای شینگن چیست؟
ویزای شینگن برای سفر به سایر کشورهای توسعه یافته از جمله کانادا، استرالیا و انگلیس اعتبار ویژهای به پاسپورت شما میبخشد. همچنین دارندگان این ویزا میتوانند تنها با داشتن یک ویزای واحد، آزادانه به تمامی کشورهای منطقه شینگن سفر داشته باشند.
منطقه شینگن
منطقه شینگن که در حقیقت تلفظ درستتر آن «شنگن» است، با مساحتی نزدیک به4,718,084 کیلومتر مربع و حدود ۴۵۰ میلیون جمعیت به عنوان بزرگترین منطقه بدون ویزا در جهان شناحته میشود.
این منطقه از ۲۹ کشور اروپایی تشکیل شده است و تقریباً اکثر کشورهای این قاره عضو آن هستند. کشورهای عضو شینگن مطابق معاهده امضا شده میان خود، تمامی محدودیتها در خصوص کنترل مرزها را به جهت تسهیل فرایند سفر به یکدیگر برداشتهاند. البته مدارک مسافران در زمان ورود به مرز این کشورها کماکان توسط افسران مرزی بررسی میشود.
ویزای شینگن برای چه اهدافی صادر میشود؟
و این پرسش که برای کدام یک از انواع ویزای شینگن باید درخواست داد با توجه به هدف از سفر شما متفاوت است و با توجه به نوع ویزای دریافتی در مدت زمان اعتبار و اقامت، تنها محدود به فعالیتهای مرتبط با آن ویزا خواهید بود.
برخی از این اهداف عبارتند از:
- تجاری
- بازدید از دوستان و خانواده
- گردشگری
- فرهنگی و ورزشی
- ترانزیت فرودگاهی، دریایی و زمینی
- دیدارهای سیاسی
- پزشکی و درمانی
- مطالعه و تحقیقات
اعتبار ویزای شینگن چقدر است؟
اعتبار ویزای شینگن براساس نوع ویزا تعیین میشود و بسیاری آن را با مدت زمان مجاز به اقامت اشتباه میگیرند. در حقیقت، اعتبار ویزای شینگن نشان دهنده بازه زمانی است که تا آن تاریخ مجاز به استفاده از ویزای خود هستید، اما مدت زمان مجاز اقامت به معنای مجموع تعداد روزهایی است میتوانید در حوزه شینگن بمانید.
به طور مثال، اگر با ویزای سینگل به کشورهای شینگن سفر کنید، میتوانید تا ۹۰ روز در یک بازه ۱۸۰ روزه اقامت داشته باشید و این اعداد به ترتیب سقف مجاز به اقامت و اعتبار ویزای شما محسوب میشوند. از طرفی با اینکه ویزای چند بار ورود یا ویزای مولتی شینگن، اعتبار و تعداد دفعات ورود بیشتری دارد، اما کماکان با هر ورود تنها تا ۹۰ روز مجاز به اقامت هستید.
آیا گرفتن ویزای شینگن راحت است؟
همانطور که پیشتر اشاره شد، تمامی کشورهای شنگن از قوانین یکسانی برای صدور ویزا پیروی میکنند، بنابراین تمامی متقاضیان باید شرایط ویزای شینگن داشته باشند. اما درجه سختگیری کشورهای شینگن تا حدودی با یکدیگر تفاوت دارد و ذکر اینکه راحت ترین کشور برای ویزای شینگن کدام است، به عوامل متعددی مانند نحوه اقدام (انفرادی یا گروهی) و روابط سیاسی، اقتصادی و کشورها … با ایران بستگی دارد. در نتیجه، شرایط شخص شما در کنار سایر عوامل همگی در کاهش یا افزایش شانس شما برای اخذ ویزای شینگن تأثیرگذار هستند.
به طور کلی، افرادی که تاکنون سابقه سفر به حوزه شنگن را نداشتهاند، برای اولین ورود با ویزای شینگن بهتر است برای افزایش شانس خود، به صورت تور گروهی اقدام کنند.
چگونه ویزای شینگن بگیریم؟
صرف نظر از اینکه قصد اخذ ویزای شنگن از کدام کشور اروپایی را دارید، باید حداقل ۱۵ روز و حداکثر ۶ ماه پیش از تاریخ سفر، برای ویزا از کشور مورد نظر اقدام کنید اما پیش از هر چیز، باید وقت سفارت بگیرید. درخواست وقت سفارت شینگن با توجه به کشور مقصد، باید به کارگزار ویزا و یا مستقیماً به سفارت ارائه شود. سپس، در روز مشخص شده باید همراه با مدارک ویزای شینگن و هزینه ویزا به سفارت یا دفتر وک مراجعه کرده و اطلاعات بیومتریک یا انگشت نگاری خود را ثبت کنید.
فرقی نمیکند قصد سفر به کدام کشور در حوزه شینگن را داشته باشید، هزینه ویزای شینگن برای اهداف کوتاه مدت (توریستی، تجاری و …) از تمامی سفارتها یکسان است. اما بیشتر سفارتها وظیفه ثبت درخواست ویزا را به کارگزارهایی مانند ویزامتریک و VFS Global سپردهاند و از این رو، باید علاوه بر هزینه پرداختی به سفارت، هزینهای را بابت کارمزد به کارگزاری آنها پرداخت کنید.
البته هزینه ویزای شینگن نوع D یا همان ویزای ملی کشورهای عضو با یکدیگر متفاوت است و هر یک مطابق با قوانین کشور خود، هزینه بیشتر یا کمتری را در مقایسه با سایر اعضا از متقاضی دریافت میکنند.